Home
Home
Menu
Schokland © Pieter Bosch Fotografie

Voorproefje Glazen Huis NOP op kerstmarkt

EMMELOORD – Het Glazen Huis Noordoostpolder geeft zaterdagmiddag tijdens de kerstmarkt in Emmeloord een voorproefje van de Flevolandse Serious Request-actie. Vanuit het huis in de Lange Nering in Emmeloord wordt die middag een paar uur live uitgezonden om het polderpubliek alvast op te warmen.

Ondertussen is de organisatie achter de actie in volle gang. Glazen Huis Noordoostpolder is sinds donderdag bijvoorbeeld officieel ingeschreven als stichting bij notaris Hartsuiker in Emmeloord.
'De adrenaline spuit door de polderse aderen', vertelt bedenker Albert Klein Tijssink uit Bant. 'Iedereen is met ziel en zaligheid bezig om dit geheel belangeloos tot een ongehoord succes te maken.'

Sinds de Flevolandse actie bekend werd vorige week, blijven de initiatieven om provinciebreed geld op te halen voor het Rode Kruis binnen stromen. Doel is om op 24 december een cheque met een bedrag van minimaal een ton te kunnen overhandigen aan de 3FM-dj’s in het Glazen Huis in Leiden. De volledige opbrengst van de polderactie gaat naar het goede doel dat moeders in oorlogssituaties ondersteunt.
Daarvoor worden in het Glazen Huis Noordoostpolder aan de Lange Nering 128 drie dj's opgesloten van 21 december 15.00 uur tot en met 24 december 15.00 uur. De organisatie is nog druk bezig om bekende namen naar Emmeloord te krijgen.

Alles kan worden beluisterd via Radio Noordoostpolder (105.2 in de ether of 104.1 op de kabel) en bekeken via livestreams op www.glazenhuisnop.nl. Hier is vanaf eind deze week ook achtergrondinformatie te vinden. Een actie aanmelden? Dat kan via glazenhuisnop@gmail.com. 
 

Van links naar rechts: Richard Machielsen, Marion Evers, Wim Keur, notaris Hartsuiker en Albert Klein Tijssink richtten de stichting op

Terug naar overzicht

Delen: