Home
Home
Menu
empty

Politiek Noordoostpolder

CDA Noordoostpolder

 • Gepost op 05-04-2019
  Johan Goos vertelt in dit interview op omroep Flevoland waarom de Noordoostpolder wil dat de provincies Flevoland, Friesland en Groningen nu de Lelylijn mee moeten nemen in de coalitieakkoorden. Een lange adem maar hij gaat er komen. Verder lezen »
 • Gepost op 01-03-2019
  Deze avond wordt georganiseerd door het CDA, D66 en Bedrijven Actief Noordoostpolder om een snelle, goede OV verbinding in de Noordoostpolder weer op de politieke agenda te zetten. Sprekers zijn: Maurits von Martel en Rutger Schonis (namens hun Tweede Kamer fractie) Rob van de Bijl (specialist mobiliteit en gasthoogleraar) en Dorothé ... Verder lezen »
 • Gepost op 22-02-2019
  Op 1 maart vindt het symposium 'goed gespoord van west naar noord' plaats. Met nog krap een week te gaan zijn er al ruim 200 kaarten besteld voor dit evenement dat georganiseerd wordt door CDA Noordoostpolder, D'66 en de BAN. Johan Goos, Wim van Wegen en Henk Pals trekken samen ... Verder lezen »


ChristenUnie NOP

 • Gepost op 16-05-2019
  Het gebruik van lachgas is niet zonder risico. Dit, samen met het feit dat er ook in gemeente Noordoostpolder jongeren zijn die lachgas gebruiken, is aanleiding voor ChristenUnie-SGP om vragen te stellen aan het college. Raadslid Gerda Knijnenberg-Alblas: “We zien dat lachgasgebruik negatieve gevolgen heeft. We maken ons als fractie ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-04-2019
  Bijdrage van de ChristenUnie-SGP Noordoostpolder bij de behandeling door de gemeenteraad d.d. 01.04.2019 van Beleidskader ”Zon in de Polder” We zijn als mens verantwoordelijk om goed voor de schepping te zorgen. Die taak heeft God ons allemaal gegeven. Daarom vinden wij als fractie ChristenUnie-SGP dat we moeten werken aan een duurzame ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-03-2019
  Het areaal agrarische grond en het gebruik van agrarische grond gaat wijzigen in de toekomst. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en het Kadaster. Het onderzoek is onlangs aangeboden aan staatssecretaris Knops (ministerie van Binnenlandse Zaken). ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad van Noordoostpolder heeft raadsvragen gesteld aan het college. Kavelruil ‘Het ... Verder lezen »


VVD NOP


PvdA 


Groenlinks

 • Gepost op 06-05-2019
  Wij vinden het belangrijk om in beeld te krijgen welke mensen er nu buiten de boot vallen. Als we iedereen in beeld hebben kunnen we de begeleiding naar werk of andere zinvolle dagbesteding beter vorm geven. Meedoen is voor ons een belangrijk punt. Wij ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-05-2019
  Wij hebben ons uitgebreid laten voorlichten over de kosten die een verbouwing met zich meebrengt. Nu worden er door de wethouder twee varianten verder onderzocht. Je zou kunnen denken dat we het beste kunnen kiezen voor optie 1 (groot onderhoud) omdat dit binnen ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-05-2019
  Wel hebben we de opmerking gemaakt dat wij vinden dat we een vriendelijke gemeente moeten zijn voor al onze inwoners. Het mag volgens ons niet zo zijn dat er voor andere ziektes of aandoeningen minder aandacht is dan voor dementie. Voor ons zijn ... Verder lezen »


SP Noordoostpolder

 • Gepost op 29-04-2019
  Senator, Eerste Kamerlid Tiny Cox zal 8 mei Emmeloord aan doen in de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreekt Tiny Cox over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop ... Verder lezen »
 • Gepost op 10-01-2019
  Vandaag is bekend geworden dat de gemeente Noordoostpolder het pand Dr. Jansen ziekenhuis heeft gekocht. In het persbericht wat door de gemeente is uitgegaan wordt aangegeven dat het aankopen een bevoegdheid van het college van Wethouders en Burgemeester zou zijn. Dit laatste roept vragen op bij de SP fractie. Verder lezen »
 • Gepost op 25-10-2018
  Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Flevoland ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn de speelbal ... Verder lezen »


D66 Noordoostpolder


Ons Noordoostpolder


Politieke Unie Noordoostpolder