Home
Home
Menu
empty

Politiek Noordoostpolder

CDA Noordoostpolder

 • Gepost op 07-02-2023
  Zaterdag is in Almere het officiële startschot gegeven voor de campagne voor de verkiezingen voor Provinciale Staten en het Waterschap. Als een groene golf gingen de CDA'ers de straat op om met mensen in gesprek te gaan over hun stad en hun provincie. De komende weken komt u ons ook ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-02-2023
  Polderbewoners met een ‘levenslange onomkeerbare beperking’ krijgen wat de gemeenteraad betreft een Wmo-indicatie voor onbepaalde tijd. Ze hebben dan niet langer een jaarlijks ‘stressmoment’. De gemeenteraad schaarde zich 30-01-2023 in de gemeenteraadsvergadering achter een motie van Politieke Unie Noordoostpolder, CDA Noordoostpolder, PvdA-NOP en GroenLinks Noordoostpolder. Heerspink (PU) pleit voor een flinke verandering ... Verder lezen »
 • Gepost op 07-02-2023
  CDA’er Jos Bus vindt het jammer dat de gemeenteraad maandag niet in discussie ging. “PAS-melders in de Noordoostpolder blijven al heel lang in het ongewisse. Dat signaal moeten we nu over brengen aan Den Haag.” CDA vindt het onvoorstelbaar dat coalitiepartijen niet voor de boeren gaan. CDA wil met deze ... Verder lezen »


ChristenUnie NOP

 • Gepost op 25-04-2023
  Raadslid Gerda Knijnenberg-Alblas uit Noordoostpolder vertrekt 5 juni uit de gemeenteraad vanwege een nieuwe baan. “Een enorm talent verlaat ons”, aldus Andries Poppe namens het bestuur. Het bestuur heeft in Monica Koers-Haasnoot een waardig opvolger gevonden.Afscheid van Gerda Knijnenberg-Alblas Gerda heeft een nieuwe baan die niet te combineren is met het ... Verder lezen »
 • Gepost op 17-11-2022
  Donderdagavond heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder ingestemd om alle zondagen vrij te geven als koopzondag. “Onvoorstelbaar dat dit besluit is genomen, dit komt hard aan”, aldus fractievoorzitter Sjoerd de Boer. (ChristenUnie-SGP Noordoostpolder).Kleine ondernemers en dorpssupermarkten zijn tegen De Boer: “We hebben als gemeenteraad afgesproken dat we eerst naar onze inwoners luisteren. ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-07-2022
  Wij hebben kennis genomen van de plannen van de rijksoverheid voor een aanmeldcentrum voor asielzoekers in onze gemeente. We zijn tegen de plannen zoals die er nu liggen. We hebben ook veel vragen. Voorop blijft staan dat ChristenUnie-SGP vindt dat wij mensen die op de vlucht zijn vanwege moeilijke omstandigheden ... Verder lezen »


VVD NOP


PvdA 


Groenlinks


SP Noordoostpolder

 • Gepost op 15-05-2023
  Als het gaat om arbeidsmigratie pleiten we als SP voor regulering. Op dit moment is arbeidsmigratie vrijwel ongereguleerd en trekken mensen onbeperkt vanuit Oost-Europa naar West-Europa. Gevolg is dat grote aantallen arbeidsmigranten huis en haard hebben verlaten om hier lange dagen te werken, meestal voor een laag loon en ... Verder lezen »
 • Gepost op 06-03-2023
  Op de lijst van de provinciale statenverkiezingen in Flevoland, staan vier lokale kandidaten. Rolf Thoma (10), Belinda van Sluijs  (9), Derk Engberts (7) en Piet de Ruiter (4). Wie is ons hoogst geplaatst lid, Piet de Ruiter? Hij stelt zich voor: Verder lezen »
 • Gepost op 08-02-2023
  “Start met Flevo Energie”. De SP in Flevoland roept op om de energievoorziening weer in handen van de provincie te brengen. Dat kan volgens de SP ook prima samen met de zes gemeenten in Flevoland. Uit onderzoek in opdracht van Energie Beheer Nederland blijkt dat meer dan de helft ... Verder lezen »


D66 Noordoostpolder


Ons Noordoostpolder


Politieke Unie Noordoostpolder