Home
Home
Menu
empty

Politiek Noordoostpolder

CDA Noordoostpolder

 • Gepost op 07-07-2019
  Het huishoudboekje van Noordoostpolder is op orde. Een mooie constatering waarvoor het college lof verdient. Gedegen financieel beleid is voor het CDA altijd een voorwaarde van behoorlijk bestuur. Niet als doel op zich, maar omdat een euro slechts eenmaal kan worden uitgegeven en we toekomstige generaties niet mogen opzadelen ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-05-2019
  Tijdens een feestelijke bijeenkomst en in aanwezigheid van minister Hugo de Jonge tekende Marian Uitdewilligen het manifest Eén tegen eenzaamheid. Het doel van één tegen eenzaamheid is de trend van eenzaamheid onder ouderen te doorbreken, door eenzaamheid eerder te signaleren. Door zowel landelijk als lokaal coalities te smeden, wordt dit ... Verder lezen »
 • Gepost op 05-04-2019
  Johan Goos vertelt in dit interview op omroep Flevoland waarom de Noordoostpolder wil dat de provincies Flevoland, Friesland en Groningen nu de Lelylijn mee moeten nemen in de coalitieakkoorden. Een lange adem maar hij gaat er komen. Verder lezen »


ChristenUnie NOP

 • Gepost op 08-07-2019
  Maandagmiddag 8 juli is Hilde Versprille geïnstalleerd als burgerraadslid voor de ChristenUnie-SGP fractie in Noordoostpolder. Ze is daarmee zeer waarschijnlijk het jongste burgerraadslid van Nederland. Jong talent De 18-jarige Hilde is het jonge talent bij de CU-SGP fractie. Ze volgt de opleiding tot Onderwijsassistent in Kampen. "Onderwijs spreekt me aan. In de ... Verder lezen »
 • Gepost op 03-07-2019
  EMMELOORD, 2 juli 2019 | De pioniersgeschiedenis, Schokland, de Zuiderzee: ze maken deel uit van de geschiedenis van Noordoostpolder. Veel vrijwilligers en organisaties houden zich hiermee bezig, vanuit hun eigen perspectief en enthousiasme voor vaak een gedeelte van die geschiedenis. Ze hebben dikwijls een eigen archief met waardevolle informatie, documenten ... Verder lezen »
 • Gepost op 01-07-2019
  Gemeenten in Flevoland werken veel samen. Bijvoorbeeld bij de GGD, de Veiligheidsregio of Concern voor werk. De vergaderingen van de besturen van deze samenwerkingsverbanden kunnen transparanter, vinden ChristenUnie-SGP en PvdA in Noordoostpolder. Openbaarheid Sjoerd de Boer, fractievoorzitter ChristenUnie-SGP: "De vergaderingen van deze algemeen besturen zijn in principe openbaar. Heel weinig mensen weten ... Verder lezen »


VVD NOP


PvdA 


Groenlinks

 • Gepost op 09-07-2019
  De manier waarop we nu met grondstoffen omgaan is steeds minder houdbaar. Grondstoffen worden schaarser, natuurlijke hulpbronnen raken uitgeput en afval zorgt voor vervuiling van het milieu en onze leefomgeving. En dat neemt steeds verder toe door een groeiende wereldbevolking en een toename ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-07-2019
  Onze samenleving veranderd en is steeds ingewikkelder geworden. Voor sommige mensen TE ingewikkeld. Door digitalisering is er nu zo’n overload aan informatie dat een deel van de mensen niet meer goed mee kan komen. Wij vinden het van groot belang dat iedereen mee kan doen. Een belangrijke sleutel daarvoor is taal, daarom willen we dat daar goed op wordt ingezet. Niet door een taaleis met sancties voor asielzoekers. Maar ondersteuning van iedereen die laaggeletterd is, voor alle ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-07-2019
  Allereerst de complimenten voor het college en de ambtenaren voor het aanleveren van alle stukken en de leesbaarheid daarvan. Om de leesbaarheid voor de volgende keer nog beter te maken dienen wij samen met D’66 en ONS een motie in; indicatoren en kengetallen. We zien ... Verder lezen »


SP Noordoostpolder


D66 Noordoostpolder


Ons Noordoostpolder


Politieke Unie Noordoostpolder