Home
Home
Menu
empty

Politiek Noordoostpolder

CDA Noordoostpolder

 • Gepost op 11-07-2020
  Communicatie. Het is maar 1 woord.  Stof tot nadenken: Vraag aan iemand wat hij onder communicatie verstaat en de kans is groot dat je misschien wel honderd verschillende antwoorden krijgt. Tel daarbij op hoeveel mensen er zijn en hoeveel verschillende meningen die mensen hebben, dan is het duidelijk dat ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2020
  Als er een onderwerp op verjaardagen wordt besproken dan is het wel het onderhoud van wegen, bermen, bruggen en fietspaden in Midden-Drenthe. Als gemeente beschikken wij over ruim 850 kilometer aan wegen en 1700 kilometer aan bermen (aan beide zijden van de weg). Voor 2017 werd het onderhoud niet ... Verder lezen »
 • Gepost op 11-07-2020
  Het blijft nog even spannend bij het kiezen van de nieuwe nummer 1 van het CDA. De uitslag van de stemming  is vanmiddag bekend gemaakt. Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt gaan door naar een volgende ronde. Hugo de Jonge heeft 48,7%, Pieter Omtzigt 39,7% en Mona Keijzer 11,6% van ... Verder lezen »


ChristenUnie NOP

 • Gepost op 01-07-2020
  Klimaatadaptatie en biodiversiteit zijn thema’s die een belangrijke rol spelen in tijden van klimaatverandering. Door extremere weersomstandigheden is het nodig dat onze omgeving daar op voorbereid is. Daarnaast wordt de biodiversiteit bedreigd door het veranderende klimaat. Deze thema’s gaan over de inrichting van onze polder, dus betreft het gemeentelijk beleid. Klimaatadaptatie ... Verder lezen »
 • Gepost op 30-06-2020
  Het gemeentefonds is voor de gemeente de grootste bron van inkomsten. Momenteel is er landelijk een herverdeling van dit fonds in voorbereiding. Hieruit is gebleken dat deze herverdeling gunstiger uitpakt voor stedelijke gemeenten, dan voor plattelandsgemeenten. Bij de voorgestelde herverdeling zou dat voor de gemeente Noordoostpolder een negatief effect van ... Verder lezen »
 • Gepost op 29-06-2020
  Ons raadslid Gerda Knijnenberg-Alblas leverde in de raadsvergadering op 29 juni een bijdrage aan de algemene beschouwingen: Voorzitter, gemeenteraad, college en gasten, Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Wij staan hier graag met u bij stil in het besef dat vrede, vrijheid en gerechtigheid niet vanzelfsprekend zijn. Vrijheid schept verantwoordelijkheid. Vrijheid verbindt. ... Verder lezen »


VVD NOP


PvdA 

 • Gepost op 25-09-2019
  “Van meer naar beter” Het 1e zondagmiddag-event van PvdA-NOP 13 oktober 2019 De PvdA-NOP organiseert  zondagmiddag 13 oktober op de drafbaan te Emmeloord  een “ inspiratie Event” voor iedereen.  Met als titel “van meer naar beter” Met bijzondere (jonge) sprekers uit en van buiten  Noordoostpolder.  Het gaat over de wereld ... Verder lezen »
 • Gepost op 21-08-2019
  De fractie van PvdA-NOP heeft de verantwoordelijkheden en taken voor dit seizoen als volgt verdeeld. Dit was nodig, omdat Marjolein Keizer de taken definitief  heeft neergelegd. Ook is de fractie versterkt met twee fractiemedewerkers, nl. Reggie Dinsbach en Rob Roza. Zo blijft voor de inwoners van Noordoostpolder mooi duidelijk wie ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-03-2018
  PvdA-NOP trots op eigen kracht! Wij zijn trots op het bereikte resultaat van twee zetels en met dank aan de kiezer. Tot voor kort maakte de PvdA-NOP, met één raadslid, deel uit van fractiecombinatie PvdA-GL. De  inzet van Rien van der Velde in de raad, de actieve aanwezigheid van kandidaat ... Verder lezen »


Groenlinks


SP Noordoostpolder

 • Gepost op 28-06-2020
  Tijdens de piek van de Corona-crisis heeft Nederland geapplaudiseerd voor de medewerkers in de zorg. Dit najaar kan iedere medewerker een bonus van duizend euro ontvangen van de overheid. Maar extra loonsverhoging zit er niet, ondanks dat de noodzaak van goede zorgverlening zich heeft bewezen.  Verder lezen »
 • Gepost op 25-05-2020
  In het gepresenteerde rapport concludeert de commissie dat in Noordoostpolder niet burgemeester en wethouders, maar de ambtenaren in het gemeentehuis de leiding hebben. Het hoogste orgaan van de gemeente, de gemeenteraad, stelt zich te zwak en afwachtend op en is onderling erg gepolariseerd. Verder lezen »
 • Gepost op 27-04-2020
  De huren gaan weer omhoog, terwijl de helft van de huurders vorig jaar al moeite had om de huur te betalen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis en van velen lopen de inkomsten terug. De Eerste Kamer wil net als duizenden huurders daarom dat de huurverhoging gestopt ... Verder lezen »


D66 Noordoostpolder


Ons Noordoostpolder


Politieke Unie Noordoostpolder