Home
Home
Menu
empty

Politiek Noordoostpolder

CDA Noordoostpolder

 • Gepost op 11-09-2018
  Reactie op perspectiefnota 2019 – 2022: Een koers waar het CDA zich in kan vinden!  De perspectiefnota geeft in grote lijnen de richting aan die wij de komende jaren gaan varen. Vier jaar geleden had de start van het vorige college de wind tegen; we moesten bezuinigen. Momenteel staat onze gemeente er beter voor, de economie trekt aan ... Verder lezen »
 • Gepost op 23-05-2018
  Coalitie akkoord 2018 - 2022 Noordoostpolder daagt je uit! Verder lezen »
 • Gepost op 14-05-2018
  Graag nodigen we u en jou uit voor de ALV op donderdag 24 mei om 20.00 uur in de Nieuw Jeruzalemkerk.  In deze vergadering zal het financiële verslag van de penningmeester aan de leden voorgelegd worden. Verder kunnen actuele zaken uit de gemeentepolitiek en het nieuwe collegeprogramma met de nieuwe fractie ... Verder lezen »


ChristenUnie NOP

 • Gepost op 25-10-2018
  De ontwikkelingen rondom ons ziekenhuis MC Zuiderzee, waaronder Emmeloord, volgen zich snel op. Dinsdag werd uitstel van betaling aangevraagd. Woensdag sloot de afdeling Verloskunde en trokken uitzendkrachten zich terug. Donderdagmorgen werd het ziekenhuis failliet verklaard. De kwaliteit van zorg lijkt in gevaar te komen. We volgen de situatie op de ... Verder lezen »
 • Gepost op 18-09-2018
  Een nieuw politiek seizoen staat weer voor de deur. Wellicht merk je het ook begin september: alle activiteiten starten weer. Veel verenigingen gaan weer van start. Zo ook in de politiek! De zomervakantie is voorbij. We gaan dankbaar, trots en in afhankelijkheid het nieuwe politieke seizoen in. Dat licht ik graag ... Verder lezen »
 • Gepost op 08-08-2018
  De komende periode geven we een kijkje achter de schermen door middel van een serie blogs. Zijn er onderwerpen waar je meer over wilt weten? Laat een berichtje achter, we zijn altijd op zoek naar inspiratie! Vandaag: Gerda Knijnenberg over haar eerste maanden als raadslid.Op 28 maart 2018 is het ... Verder lezen »


VVD NOP


PvdA 

 • Gepost op 06-07-2018
  PvdA-NOP is bedroefd over het overlijden van haar oud-wethouder Jan Mulder. Jan is jaren het boegbeeld van de PvdA-NOP geweest. Bevlogen, betrokken en sociaal gedreven. Oprecht geïnteresseerd in de inwoners van Noordoostpolder. Jan is voor via de PvdA in Noordoostpolder politiek actief geweest van 1987 en 2006. In deze periode ... Verder lezen »
 • Gepost op 25-04-2018
  De fractie van PvdA-NOP heeft de verantwoordelijkheden en taken voor deze raadsperiode onderling verdeeld. Zo wordt voor de inwoners van Noordoostpolder mooi duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk en op aanspreekbaar is. Lokale politiek heeft voor ons alle kenmerken van een teamsport. Een goede taakverdeling, heldere afspraken, ruimte voor debat & en ... Verder lezen »
 • Gepost op 26-03-2018
  PvdA-NOP trots op eigen kracht! Wij zijn trots op het bereikte resultaat van twee zetels en met dank aan de kiezer. Tot voor kort maakte de PvdA-NOP, met één raadslid, deel uit van fractiecombinatie PvdA-GL. De  inzet van Rien van der Velde in de raad, de actieve aanwezigheid van kandidaat ... Verder lezen »


Groenlinks

 • Gepost op 13-11-2018
  We zorgen goed voor onze omgeving en dragen bij aan het oplossen van klimaatverandering. Als GroenLinks hechten we veel waarde aan de vrijheid van iedere persoon om zelf vorm te geven aan je eigen leven en we willen dat de gemeente er is ... Verder lezen »
 • Gepost op 13-11-2018
  In deze doelgroep is een grote groep laaggeletterd, en juist deze doelgroep moet bereikt worden. Uit onderzoek blijkt dat in onze gemeente 19% van de inwoners laaggeletterd is en dat is ruim 3% meer dan landelijk. We hebben het dus over 1 op ... Verder lezen »
 • Gepost op 02-10-2018
  Kijk ook eens onder https://raad.noordoostpolder.nl/gemeenteraad. Daar staan de (burger) raadsleden van alle partijen.   De burgerraadsleden helpen de fractie met dingen uitzoeken en een standpunt innemen. Het belangrijkste verschil tussen raadsleden en burgerraadsleden is dat de laatsten geen spreekrecht ... Verder lezen »


SP Noordoostpolder

 • Gepost op 25-10-2018
  Er is een petitie gestart door een inwoner van Flevoland voor het behoud van het ziekenhuis. Als SP Flevoland ondersteunen we deze petitie. Doordat zorgverzekeraars geen toekomst meer zien in het ziekenhuis, is vandaag het faillissement uitgesproken.  Fractievoorzitter van de Statenfractie, Frans Mulckhuijsen:  “Patiënten en zorgverleners zijn de speelbal ... Verder lezen »
 • Gepost op 12-09-2018
  Iedereen moet recht hebben op een goed en gezond huis om in te wonen. Maar helaas is dit nu te vaak niet het geval: achterstallig onderhoud wordt vaak niet aangepakt door de verhuurder. Dit leidt tot problemen zoals tocht, een hoge energierekening, ongedierte en zelfs tot ongezonde schimmel in ... Verder lezen »
 • Gepost op 20-07-2018
  Foto: Gemeente Noordoostpolder / www.Noordoostpolder.nlWij hebben enkele vragen naar aanleiding van het persbericht over de rotonde die niet open gaat gesteld aan wethouder Simonse. Zie onderstaand.   Verder lezen »


D66 Noordoostpolder


Ons Noordoostpolder


Politieke Unie Noordoostpolder