Home
Home
Menu
Schokland © Pieter Bosch Fotografie

Uit-jeTent is voor herhaling vatbaar

 Bijna driekwart (74 procent) van de ruim 3.500 bezoekers van Uit-jeTent wil volgend jaar weer meedoen aan dit unieke kampeerweekeinde in de Noordoostpolder. Het gebied scoorde een dikke zeven voor kamperen en recreëren.

 Dat blijkt uit een enquête die de organisatie van Uit-jeTent hield. Onder de bezoekers, met een respons van 49 procent, waren er in totaal 130 mensen die de vragenlijst invulden. Ruim 3.500 mensen bezochten Uit-jeTent in het tweede weekeinde van juni. Bijvoorbeeld om te overnachten in een bamboebos, tussen de fruitbomen, bij de boer, op het Schokkerstrand of naast discotheek Chez Marknesse.
Ruim tweederde (62 procent) van de bezoekers kwam van buiten Flevoland. De polder scoorde als recreatie- en kampeergebied hoog bij de bezoekers, met respectievelijk een 7,6 en een 7,7. Met name jonge gezinnen streken in de Noordoostpolder neer. Meer dan de helft trok er ook op uit. Netl, de Orchideeënhoeve en Viva Lavandula werden bijzonder gewaardeerd.
Maar ook rondom de unieke kampeerplekken was er vertier en 68 procent van de mensen heeft iets van het amusementsprogramma meegepikt. Camping op Stelten, Groente uit Kraggenburg, Club Prins te Paard en het kampvuurconcert van Close to Soul waren uitschieters.
Uit-jeTent is namelijk meer dan kamperen en overnachten. De organisatie lokt bezoekers letterlijk uit de tent om erop uit te gaan in de Noordoostpolder. Keuze genoeg: kunst, cultuur, theater, muziek, sport en spel en een smakelijk preuvenement. Verder zijn er ook fiets-, wandel- en skeelerroutes langs polderslootjes, bos, dijken en akkers.
Hoewel de bezoekers genoten van dit bijzondere weekeinde, waren er ook wel een paar suggesties. Zo werd door kampeerders aangegeven dat er op een locatie te weinig toiletten en douches waren. Deze editie zat het weer niet mee en het viel de bezoekers op dat er te weinig binnenactiviteiten, met name voor kinderen, waren.
De organisatie neemt deze tips mee in de voorbereiding van de derde editie, die van 7 tot en met 9 juni 2013 plaatsvindt. Kijk voor meer informatie op www.uit-jetent.nl.

Terug naar overzicht

Delen: