Home
Home
Menu
Schokland © Pieter Bosch Fotografie

Staatssecretaris Mona Keijzer reikt Flevopenning Toponderneming 2018 uit

mona.jpg Staatssecretaris mr. drs. Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat reikt samen met gedeputeerde Jan-Nico Appelman de Flevopenning Toponderneming uit. Deze wordt op 13 april voor de veertiende keer uitgereikt. Dit zal plaatsvinden tijdens een groots ondernemersgala in de Ravelijn in Zeewolde. Zeewolde i s dit jaar de gastgemeente van hét Flevolandse zakenevenement.
Bewindsvrouw Keijzer staat bekend als de staatssecretaris van het MKB.
Volgens Keijzer hebben MKB-ondernemers een doorslaggevende rol als het gaat om innovatie. Ze zegt dat MKB’ers gestimuleerd moeten blijven worden om kennis vanuit publiek onderzoek te benutten. Samenwerkende ondernemers en kennisinstellingen krijgen daarom extra ondersteuning van het kabinet om daarmee de sterke internationale positie van Nederland als kenniseconomie verder uit te bouwen. Met het beschikbaar stellen van een verhoogd budget (totaal 75 miljoen euro in 2018) voor onderzoek en ontwikkeling zorgt het Rijk uiteindelijk bij het MKB voor meer inkomsten en meer werkgelegenheid

Er zijn dit jaar vijf kandidaten voor de prestigieuze onderscheiding Toponderneming.
Het zijn TrafficBuilders (Almere), Tanis Food Tec (Lelystad), Elshof Organic Fruit (Dronten), The Potato Company (Emmeloord) en BEVRI Banden en Velgen (Zeewolde). Verleden jaar ging de onderscheiding naar het Zeewoldense Bio Brass dat de laatste jaren flink groeit op de nationale en internationale markt. Bio Brass werd op Urk tijdens het Ondernemersgala bij Balk Shipyard door Flevopenningen jury-voorzitter Jan-Nico Appelman geroemd wegens zijn innovatie in productontwikkeling.

In de race voor de Participatiepenning zijn: Stichting De Basisz (Zeewolde); CameraNu (Urk); Huvee Meubelen (Emmeloord); Hajé Restaurants (Lelystad); Knipscheer Infrastructuur (Dronten) en De Nieuwe Bibliotheek (Almere).
De comakership projecten Avant Arte - Commerciële Economie (student Curtis Penning), Jong Ondernemen/KUMA Projects – Engineering (studenten Jens Bergsma, Teun Laarakker, Valiant Beekes, Gerard Hannink) en Duurzame teelt op braakliggende grond – Bedrijfskunde (studenten Odile Ozertem en Danny Hensen) strijden om de Flevopenning Windesheim Beste Comakership 2018.
De voorbereidingen voor het Flevopenningen Ondernemersgala verlopen voorspoedig. Op de avond vindt gedurende een galadiner de uitreiking plaats van de Flevopenningen Toponderneming, Participatie en Beste Comaker. De avond die zo goed als uitverkocht is, wordt bezocht door zo’n 450 ondernemers, bestuurders en politici.
Er zijn optredens van hiphop rapper Doomino, dansschool UDX uit Zeewolde en Julia van Berge, de Zeewoldense winnares van het Junior Songfestival 2014.

Het Ondernemersgala wordt afgesloten met een grootse after party. Met DJ Marc Bakker is men verzekerd van een geweldig muziekfeest, waaraan zangeres Verona Keizer ook haar aandeel heeft.
De catering is in de vertrouwde handen van Willem de Boer Food & Events uit Emmeloord.

Terug naar overzicht

Delen: