Home
Home
Menu
Schokland © Pieter Bosch Fotografie

Gastvrij wandelen bij de Flevolandse boer heeft een nieuw gezicht naar buiten

De stichting Op de kuierlatten, die dertien wandelpaden over boerenland beheert, presenteert zich met een nieuwe website op een frisse en toegankelijke wijze naar het grote publiek.

 Gastvrij wandelen bij de Flevolandse boer heeft een nieuw gezicht naar buiten.
De stichting Op de kuierlatten, die dertien wandelpaden over boerenland beheert, presenteert zich met een nieuwe website op een frisse en toegankelijke wijze naar het grote publiek. De website geeft actuele informatie over de paden en over de achtergronden van de boeren die de wandelaars toestaan over hun landerijen te lopen. We zijn nu ook op twitter en facebook te volgen. De website is interactief. Zo is het mogelijk om foto’s die men tijdens het wandelen op de kuierlattenpaden maakt, direct op de website te plaatsen.

Wandelen wordt steeds populairder, vooral wanneer de wandelaar de gelegenheid krijgt van de gebaande wegen af te gaan en het land van de boer te betreden. Dit idee sprak de initiatiefnemers Everdien Eskes, Sialto Eskes en Joost van Strien aan en in 1998 is het eerste Op de kuierlattenpad bij Ens geopend. In 2004 wist Landschapsbeheer ook andere boeren warm te maken voor het idee en werden 12 wandelpaden over boerenland in Flevoland gerealiseerd. Toen is ook een boekje gemaakt met beschrijving van de paden. Dit boekje heeft een tweede druk gekend, maar is nu verouderd en wordt helaas niet meer herdrukt.
In dat jaar is ook de website www.opdekuierlatten.nl online gegaan. Deze website was nu aan een update toe.

Het initiatief van Op de kuierlatten draagt bij aan het toerisme in Flevoland. Toch zullen de boeren de ondersteuning die zij nu krijgen van de provincie mogelijk gaan missen, vanwege komende bezuinigingen. De nieuwe website maakt duidelijk dat de boeren die de wandelpaden aanbieden met hun tijd meegaan en optimistisch zijn over de toekomst.

 

www.opdekuierlatten.nl

Terug naar overzicht

Delen: