Home
Home
Menu
Schokland © Pieter Bosch Fotografie

Doneeractie GlazenhuisNOP

EMMELOORD - Rabobank Noordoostpolder-Urk heeft 2.000 euro gedoneerd aan de Flevolandse editie van Serious Request. En daarmee is het geld inzamelen voor het Rode Kruis daadwerkelijk begonnen. ‘Wij hopen dat veel bedrijven dit voorbeeld volgen. Alleen dan kunnen we minstens een ton ophalen’, aldus Willem Keur.

Voorzitter van de Stichting Glazen Huis Noordoostpolder Willem Keur is maar wat blij met de donatie van de bank. ‘Goed voorbeeld doet goed volgen, hoop ik. Want we hebben de hulp van alle winkeliers, bedrijven en inwoners van Flevoland keihard nodig.’

Directeur Particulieren Fokke Hoekstra van Rabobank Noordoostpolder-Urk overhandigde voorzitter Willem Keur de cheque. ‘Wij ondersteunen de Stichting Glazen Huis Noordoostpolder van harte, want als coöperatieve bank zien we ook bij dit unieke project dat je samen meer bereikt dan alleen. Veel ondernemers en vrijwilligers zijn erbij betrokken, zetten zich belangeloos in om iets moois voor dit goede doel te realiseren. Bovendien kunnen we hiermee de Noordoostpolder mooi op de kaart zetten.’

Met de donatie van de Rabobank is het echte werk begonnen: geld inzamelen voor het Rode Kruis, die daarmee moeders in oorlogsgebieden helpt. De organisatoren van de Flevolandse editie van Serious Request roepen iedereen op inzamelingsacties te verzinnen. Het Glazen Huis in de Lange Nering in Emmeloord is vervolgens dè plek waar de opbrengsten gebracht kunnen worden. Daarnaast is het rekeningnummer 35.30.00.000 beschikbaar voor donaties.
Op dit moment zijn er al wat acties bekend. Coen en Sander doen klusjes voor het goede doel, er wordt gewerkt aan een dames-sportkalender en Flevo Boys doneert een deel van de opbrengst van hun kalenderverkoop.
Iedereen die iets wil verkopen voor Serious Request kan dat veilen. Stuur een e-mail naar info@glazenhuisnop.nl en de veilingkavel wordt online gezet. Verzoeknummers en acties kunnen worden aangemeld via het emailadres of via 0527 - 797 000.
Op woensdag 21 december om 15.00 uur worden drie dj’s door burgemeester Aucke van der Werf opgesloten in het Glazen Huis in Emmeloord om van daaruit non stop plaatjes te draaien voor Serious Request. Zaterdag de 24ste gaan de dj’s het huis weer uit na 72 uur zonder eten en hopelijk met een dikke cheque voor de landelijke Serious Request-actie van 3FM in Leiden.

De uitzending van het Glazen Huis is live te volgen via Radio Noordoostpolder (105.2 FM ether en 104.1 FM op de kabel) , maar ook via www.glazenhuisnop.nl.

Voorzitter Willem Keur van de Stichting Glazen Huis Noordoostpolder, ontvangt de cheque van 2000 euro uit handen van directeur particulieren Fokke Hoekstra van Rabobank Noordoostpolder-Urk.

Terug naar overzicht

Delen: