Home
Home
Menu
Schokland © Pieter Bosch Fotografie

Concert Kamerkoor Vox Flevium uit Swifterbant 9 en 10 november

poster2bVF-nov.jpg Met ‘Schoon en Schalks’ laat Kamerkoor Vox Flevium op 9 en 10 november prachtige muziek horen van Meesters uit de Renaissance. 
Schoon en Schalks
Met ‘Schoon en Schalks’ laat Kamerkoor Vox Flevium op 9 en 10 november prachtige muziek horen van Meesters uit de Renaissance. Deze 15e en 16e-eeuwse stukken werden, en worden nog steeds, alom geprezen om hun schoonheid en kwaliteit van compositie. Schone werken van Palestrina, Carissimi en Sweelinck worden ten gehore gebracht, maar ook Schalkse stukken komen voorbij, ondeugend, zoekend naar de grens. Dit is de wereldlijke muziek van componisten als Orlando di Lasso, Monteverdi en Bartlet, waarin de dubbelzinnigheid van de renaissance in doorklinkt, onder andere door ‘bijzondere’ verwijzingen. Wees welkom en ontdek waar het lied ‘Of all the birds’ écht over gaat!

Rachel Kieneker-Munneke, dirigent
Tijdens haar opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen ontdekte Rachel Kieneker-Munneke haar liefde en enorme passie voor koren en koormuziek. Sindsdien heeft Rachel zich via verschillende cursussen en opleidingen verdiept in de koordirectie. Zo heeft Rachel meerdere malen deelgenomen aan de Kurt Thomas Cursus waarin zij heeft gewerkt met professioneel kamerkoor en orkest en zit Rachel momenteel in haar afstudeerjaar van de masteropleiding koordirectie aan het conservatorium van Utrecht, waar ze les krijgt van Rob Vermeulen. Ook heeft Rachel deelgenomen aan verschillende masterclasses, waaronder met een internationaal koor en dirigent uit Minsk en Capella Amsterdam met Daniel Reuss. Rachel is dirigent van twee koren en werkt als docent muziek aan de scholengemeenschap Stad&Esch te Meppel.

Sonja Steinz-Van der Starre, Luit
Sonja speelt vanaf jonge leeftijd gitaar en maakt momenteel deel uit van een mandoline- en accordeonorkest in Hattem. Dit orkest maakt gebruik van antieke Napolitaanse mandolines. De restaurateur van deze mandolines heeft een oude 6 snarige luit gerestaureerd waarop Sonja tijdens dit concert met plezier speelt.

Terug naar overzicht

Delen: