Home
Home
Menu
Vleesgerechten

Karbonade met sinaasappel

Vorige Volgende

Karbonade met sinaasappel voor 4 personen.
Ingrediƫnten :
  • 4 schouderkarbonades
  • 1 theelepel koekkruiden (baukje)
  • versgemalen zwarte peper, zout
  • 50 gr boter
  • 4 sinaasappels
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels fijngehakt bieslook
 
Bereiding :
Wrijf de karbonades in met de koekkruiden en peper en zout naar smaak. Verhit de boter in een koekenpan en bak de karbonades op matig hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Boen 2 sinaasappels schoon, rasp de oranje schil er dun af en pers ze uit. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes. Schenk het sap langs de rand van de pan bij de karbonades en roer de sinaasappelschil en de pepereepjes door het braadvocht. Laat de karbonades nog ca. 15 minuten heel zachtjes sudderen, keer ze regelmatig. Schil de andere sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Leg de karbonades in een schaal. Kook het braadvocht nog even in en warm de partjes sinaasappel heel even mee. Schep de jus met de sinaasappelpartjes over de karbonades. Strooi het bieslook erover. Lekker met witte rijst en roergebakken prei.
 
Advertentie:
Farm Date