Home
Home
Menu
Visgerechten

Mosselen in witte wijnsaus met verse room

Vorige Volgende

Mosselen in witte wijnsaus met verse room voor 6 personen.
Ingrediƫnten :
  •  6 kg mosselen
  •  20 g boter
  •  3 sjalotten
  •  1 teentje knoflook
  •  1 halve fles witte wijn
  •  peterselie
  •  tijm
  •  laurier
  •  peper
  •  

Bereiding :
Bereidingstijd en kooktijd: 40 min.
Maak de mosselen schoon. Fruit de gesnipperde sjalotten zachtjes in boter op de bodem van een stoofpan; voeg de witte wijn, look, tijm, laurier en de mosselen toe. Zet het deksel op de stoofpan en laat alles 15 tot 20 minuten op een krachtig vuur koken; meng alles 2 of 3 goed door elkaar tijdens het koken. Haal de mosselen uit de stoofpan zodra ze open zijn en houd ze warm. Haal het kookvocht door een fijne zeef, warm het opnieuw op en voeg er de verse room en de gehakte peterselie aan toe. Breng het geheel op smaak met peper en giet het over de mosselen.
 
Advertentie:
Farm Date